Pressemeddelelse: App skal hjælpe med at holde styr på pengespil

05, okt 2017

App skal hjælpe med at holde styr på pengespil
Ny app fra Spillemyndigheden kan hjælpe, hvis man spiller for meget eller gerne vil have overblik over sit spilforbrug. Ved at registrere gevinster og tab, får spilleren en idé om, hvornår spillet måske er ved at tage overhånd.

Excel-ark i lommeformat
Spillemyndigheden, der er en statslig styrelse, som regulerer og fører tilsyn med det danske spilmarked, lancerede for første gang appen ”MitSpil” i november 2016.

Første version var en informations-app, mens den opdaterede version som noget nyt indeholder en ”spil-tracker”. Har man hentet appen, kan man, ved hjælp af få klik, opdatere hvad man har spillet på, om man har vundet eller tabt og på den måde har man hele tiden et nemt overblik over sit ”spilleregnskab”. Det er brugeren selv, der taster de forskellige oplysninger ind, mens appen regner ud, hvor mange penge, man har spillet for; som et Excel-ark i lommeformat.

Har man glemt at opdatere, om man har vundet eller tabt på fx en fodboldkamp, får man en venlig påmindelse fra appen i form af en push-besked.
Håbet er, at især unge mennesker, hvis spilforbrug er i risiko for at tage overhånd, vil hente appen og bruge den for at få et overblik over deres spil.

Et godt værktøj
-Vi har fået udviklet denne app, fordi vi som myndighed har et ansvar for, at spil om penge foregår på en fair måde. Vi skal altid sørge for at beskytte særligt sårbare spillere mod at havne i en situation, hvor de ikke længere har kontrol over deres spil, og her kan MitSpil være et godt værktøj. Appen er lettilgængelig og brugervenlig, så jeg håber, at mange vil finde den værdifuld, siger Birgitte Sand, direktør i Spillemyndigheden, og fortsætter: - Vi bruger appen som medie, fordi vi ved, at især mange sportsvæddemål foregår på telefonen, og så er det nemt at bruge vores app, når man lige har spillet.

Selvom Spillemyndigheden vurderer, at appen kan hjælpe spillere, der er i risiko for at udvikle spilafhængighed, er appen bestemt ikke forbeholdt dem, der spiller meget. Alle, der spiller, kan have glæde af appen, der giver et hurtigt overblik over hvor meget, man har brugt på spil.

Michael Bay Jørsel, centerleder for Center for Ludomani, mener, at der er et behov for et værktøj som MitSpil-appen:
-Vi ser flere og flere unge med spilproblemer hos Center for Ludomani. Derfor hilser vi alle nye initiativer velkommen, der klæder de unge bedre på til at holde styr på deres spilforbrug. MitSpil kan give et tiltrængt overblik over ens forbrug – både hvad angår tid og penge.  Det er fantastisk, hvis MitSpil-appen vil blive den enkelte forbrugers wake- up call, inden spillet begynder at løbe løbsk, og dermed støtte den enkelte til en mere afbalanceret spiladfærd, hvor plusser og minusser går i vater, siger Michael Bay Jørsel.

Den nye version af MitSpil følges op af to TV-reklamer og online markedsføring, især på sociale medier.
 Desuden tilbyder Spillemyndigheden gratis oplysningsbesøg på ungdomsuddannelser, hvor eleverne kan få et indblik i reglerne for pengespil i Danmark og hvad de skal være opmærksomme på.

Den gratis app kan hentes i App Store og Google Play. 

Flere oplysninger
 Direktør Birgitte Sand, tlf. +45 25 44 05 03, mail: bs@spillemyndigheden.dk